Zwemmen in Luxemburg

Op naar Luxemburg

Na een natte week Friesland de bossen van Drenthe en het verrassende Herwen in Gelderland rijden we richting Luxemburg. We hebben een plekje gereserveerd op een camping in de plaats Tarchamps net over de Belgische grens in Luxemburg. De reis er naar toe geeft een heerlijk vakantie gevoel. Vanaf de camping in Herwen stuurt tommie ons de grens even over naar Duitsland om via Kleef en Goch de A73 op te gaan richting de A2 naar Maastricht. Van Maastricht gaan we dwars door Luik in België. Daarna door het mooie landschap van de Ardennen richting Bastenaken. De grens over bij de N84 richting Bohey. Dan het laatste stukje binnen door naar de plaats Tarchamps naar de camping Um Bierg. Een leuke rit vanaf Herwen is het een kleine 300 kilometer.

Foto's van de vakantie in Luxemburg

Camping Um BiergAan het meerRoofvogel op en hooibaalLuchtballonRoofvogels in de omgevingOp zijn plekkieWater bij BuffeltAchterkant campingUitzicht campingBono op de uitkijkOntsnapte hondHet laantje op de campingNatuur in Luxemburg

Mooie plekjes op de camping

Prettige aankomst op de camping even een mondkapje op in de receptie voor de nodige uitleg. Alle papieren mee de plattegrond en hoe het allemaal werkt op de camping. We konden kiezen uit en aantal plekjes en lopen een rondje. Het is een terrassen camping waardoor er veel plaatsen een mooi uitzicht hebben over het dorpje. Het onderste gedeelte staan wat vaste bezoekers en bestaat uit drie rijen. De camping wordt gescheiden door een laantje tussen het onderste en bovenste gedeelte. Het bovenste gedeelte is meer open gelegen. Wij pakken plaats no 6 van de camping dat genoeg ruimte heeft voor ons campertje. Stroom er op de stoelen en tafel er uit en we zijn weer klaar. Boodschappen hadden we al gedaan in Lobith vlakbij Herwen. De plaatsen worden gescheiden door een paar heggen voor voldoende privacy. Op de camping zelf is een klein zwembad door de zon verwarmd. Verder kan er wat gegeten worden of een drankje drinken. Wij hebben er niet gegeten omdat we graag zelf koken. Voorzieningen waren zeer schoon douches toiletten prima in orde. De camping wordt ook door passanten veel gebruikt. Maar blijf wat langer en ontdek de zeer mooie streek van Lac de la haute sure.

De omgeving van de camping Natuurpark de Boven-Sûre

Wij reizen met bono de hond en zoeken altijd plekjes aan het water in de buurt van de camping waar de hond ook mee kan. Na wat rondreizen bezoeken we een natuur wandeling bij Parking plage Burfelt. Na een leuke wandeling vinden we het Viewing platform Burfelt waar je een schitterend uitzicht hebt over de rivier de Sure. Bij een klein museum onder aan het park kan je zitten bij het water met de hond. Met de auto kom je er erg moeilijk waarschijnlijk is het alleen voor bewoners toegankelijk. Deze locatie is circa 20km vanaf de camping. Doordat er wegwerkzaamheden waren op de weg no 26 konden we niet langs de juiste kant van het lac de la haute sure. We rijden via Liefrange naar Leifreg plage dan iets door rijden op een parkeerplaats net voor de brug. Zeer schuin naar beneden liggen wat bootjes van bewoners uit de buurt. Daar vinden we een soort privé plekje heerlijk met de hond aan het water. Een aantal dagen zitten we in die omgeving om te zwemmen en te zonnen. We zien een aantal grote roof vogels en een water slangetje. De hond is een echte onderzoeker en speurt de hele omgeving af. Ook het winkelcentrum Knauf Shopping Center brengen we een bezoek alle soorten winkels vind je daar overdekt. Helaas geen honden toegestaan in het winkelcentrum zelf maar wel bij As Adventure aan de overkant.

Clervaux Diekirch en Vianden op 1 dag?

Deze dorpen moet je toch even door heen struinen. Als eerste pakken we Clervaux waar merendeel eten en drinken te vinden is. Maar ook het kasteel van Clervaux en nog een aantal musea. We lopen een rondje kopen een broodje en rijden naar de Aldi in Maarnech in de richting van Diekirch. Een mooie route brengt ons op een gratis parkeerplaats voor 2 uur waar de camper net oppast. We lopen door Diekirch en bekijken de toch wel vrij grote stad. Handige tunneltjes onder de wegen door maakt het een leuke wandel tocht. Om de stad goed te ontdekken heb je wel meer tijd nodig dan een uurtje. Het is nog vroeg dus besluiten we dat we Vianden er ook nog even bij pakken. We parkeren bovenaan Vianden en lopen door een parkje naar het centrum. Net zoals Clervaux is het een toeristisch eet en drink gebied met een aantal kleine winkeltjes. En het grote kasteel van Vianden staat enorm op zicht en word druk bezocht. Na alle zeer fraaie straatjes doorlopen te hebben gaan we weer terug naar de camping.

Door ck13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *