De Pomp aanmelden

Verrassend Friesland.

Op naar Friesland voor het eerste gedeelte van onze vakantie in 2020. We kiezen voor een natuur kampeer terrein van Staatsbosbeheer genaamd de pomp in Kollumerpomp. Via de website van logeren bij de boswachter kan je de verschillende kampeer terreinen bekijken en boeken. Geen receptie maar aanmelden via de informatie zuil. Voor het jaar 2020 moesten we van te voren reserveren. Met je email adres en wachtwoord meld je je aan in het systeem van logeren bij de boswachter. Eventueel kan je de plek nog wijzigen indien er nog wat anders beschikbaar is. Maar de meeste plekjes hebben voldoende privacy. Het sanitair is voldoende alles is aanwezig. Toiletten, douches, Afvalbakken, waterpunten, afwasplekken, chemisch toilet legen en een vuilwater afvoer plaats. Wij hadden een plekje met stroom en hond welkom nummer 45 op een veldje. Direct naast het pad wat het makkelijk maakt als je ergens heen wilt met de camper.
We hebben verschillende wandelingen gemaakt om de camping heen. Bij de eerste wandeling door het aangrenzende bos gebied verschijnt er een ree voor ons. Een andere wandeling brengt je langs een rivier waar verschillende boten liggen. Dat geeft wel een echt fries plaatje. Op naar Lauwersoog waar een flinke wind staat en we stoppen bij de haven we hebben namelijk honger. We halen wat vis bij vishandel Sterkenburg waar je binnen een leuk uitzicht hebt over de haven en naar de bootjes kan kijken. Een heerlijk broodje paling en een bakje kibbeling, Baukje bedankt het was heerlijk. Een leuke route terug naar de camping door verschillende dorpjes.

Enkele afbeeldingen in Friesland

Meeuw Lauwersoogde pomp frieslandHondenlosloop gebiedVis eten LauwersoogBank in bos Frieslandfietsen in FrieslandHond gevondenWandelen in FrieslandUitzicht LauwersoogVisje eten LauwersoogWandeling De PompWandeling

We willen een leuke plaats bezoeken en kiezen voor Dokkum.

We parkeren naast de supermarkt Lidl zodat we na het bezoeken van Dokkum nog even wat boodschappen kunnen doen. We gaan op weg naar het centrum van Dokkum en bekijken de leuke stad met zijn winkel straatjes en bezienswaardigheden. Mooie bootjes bekijken en we slenteren wat door Dokkum. Langs leuke huisjes en een molen gaan we door naar de Capel van Bonifatius. Door de tuin van de Capel kan je met de hond een rondje lopen. Aan de overkant zien we een aantal camper plaatsen aan het water. Plaats voor 5 campers met uitzicht op het water met stroom.

Even de boodschappen gedaan en weer door naar waar de camper ons brengt. We komen bij een museum genaamd de Spitkeet. Een klein open lucht museum over de geschiedenis van de streek. Leuke binnenkomst alwaar je iets kan eten of drinken. We krijgen de plattegrond en volgen de rode pijlen. De kleine huisjes zijn erg leuk om te bekijken. En dat mensen vroeger leefden in een plagge hut kan je je nauwelijks voorstellen. Ook zijn er wat oorlogse materialen en verhalen te zien. Zo is er een geheime hut in een berm waar een vader en zijn zoon zich verschuilde in de oorlog voor de Duitsers. Na wat souvenirs en iets te drinken gaan we weer terug naar de camping. Na een aantal dagen vertrekken we weer, Friesland bedankt.

Afbeeldingen Dokkum

Door ck13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *