Camping ‘t Vlintenholt in Odoorn

De eerste camping van onze grote vakantie in 2021. Een camping gelegen aan de bossen van Odoorn. De camping heeft een apart gedeelte waar honden welkom zijn. Wij staan op plaats nummer 7 helemaal vrij vlakbij het sanitair. Er waren wat andere honden maar niet overdreven veel. Kids worden er bezig gehouden door een animatie team. Het andere gedeelte van de camping zonder honden is wat drukker. Maar de camping plaatsen zijn allemaal ruim van opzet zodat er overal voldoende privacy te creëren is. Het sanitair waar wij gebruik van maakte had een douche met een klein straaltje. Maar we hebben vakantie dus tijd zat. Verder is er af en toe op de camping een patat kraam open. De weg naast de camping hoor je wel maar wij hadden er geen last van.
Wandelingen direct vanaf de camping

Nadat we onze camper hebben neer gezet aangesloten aan de stroom en de stoelen en tafel er uit hebben. Gaan we de directe omgeving van de camping even verkennen. We gaan de camping af aan de achterkant bij de parkeerplaatsen en maken een klein rondje door het bos. Na ongeveer een half uurtje verstijfd de hond. Ongeveer 15 meter voor ons schiet een reetje het pad over kijkt even en neemt de benen. Dat was een leuke eerste ontmoeting met het bos van boswachterij Odoorn. Daarna maken we nog een aantal dagen diverse wandelingen door de omgeving en ontdekken van alles in de natuur. Ook in de directe omgeving vindt u het restaurant Poolshoogte daar kunt u door het bos heen lopen. Ook leuk is de camping achterlangs verlaten en dan door het bos lopen naar het plaatsje Odoorn in een flink half uurtje ben je er. In Odoorn vind je een supermarkt een bakker en een drogist wat cafeetjes met terrasjes.

Enkele afbeeldingen van de camping en de omgeving.

Fiets tocht naar het Bosmeer Ellertshaar.

Op circa 10 km afstand vindt u Ellertshaar een bosmeer waar honden ook mogen zwemmen. Daar moeten we natuurlijk naar toe, de hond in de fietskar en we gaan op pad richting het meertje. De fiets tocht op onze vouwfietsen (niet electrisch) word er 1 om nooit meer te vergeten. Het is een behoorlijke zware tocht maar we slaan ons er door heen. Na aankomst lopen we en klein stukje door het bos en zien het schitterende meertje. Het is die dag niet zo druk en al snel liggen we in het water. Na de omgeving wat meer verkent te hebben pakken we een plekje in de zon direct aan het water en hebben een leuke middag. Maar ook moeten we nog terug op de vouwfiets de 10km.

Camping 't Vlintenholt!
Borgerderweg 17
7873 TC Odoorn
Drenthe

Door ck13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *