Met de camper naar Zweden

We vertrekken vanaf de laatste camping in Noorwegen richting Zweden. We gaan circa 4 uurtjes rijden naar het adres Grinsbyn 100 672 95 Årjäng Zweden. Daar is de camping Grinsby of te wel Camping Coppens. De camping wordt gerund door Monique en Staf en de kids Beau and Nora en nog veel meer leuke mensen. Eenmaal aangekomen op het pad naar de camping voel je de rust al opkomen. Op de parkeerplaats is voldoende plaats om de camper even neer te zetten. De receptie is open en we vragen of er nog een plekje voor ons is. We krijgen een plaats aan het water, en we worden begeleid naar de plek door een medewerker in een golfkar. Een ideaal plekje, met het warme weer je loopt zo het meer in. De prijs is goed voor wat je krijgt vergelijkbaar met andere campings in Zweden. Sanitair is top heerlijk schoon en ruim voldoende. Er zijn wat artikelen te koop bij de receptie zoals broodjes en ijsjes enz. Ook kan je er een kano huren of een ander bootje. Daar kan je de omgeving op het water mee verkennen. Ver voor de camping liggen een aantal eilandjes die je zeker moet aan doen als je een bootje huurt. Verschillende wandelingen kan je direct vanaf de camping maken. Op camping Grinsby zijn er ook huisjes te huur. Wij hebben deze camping prettig ervaren en komen er zeker terug om de omgeving verder te ontdekken.

En we gaan weer door met de camper

Van de camping Grinsby vertrekken we richting de camping Arashults. Na aankomst op de camping is er niemand bij de receptie. We bellen een nummer dat op de receptie staat en direct komt de eigenaar er aan. We krijgen plaats 38 toegewezen die zijn duidelijk op de campers afgesteld. Een harde plaats aan een soort van slootje met een Zweeds huisje en een vuurplaats, wat wil je nog meer. Het water op de camping is bruin dat kan geen kwaad er zit teveel ijzer in. Wij kiezen er voor om het toch niet te drinken. We maken een rondje op de camping en zien dat er veel vaste gasten staan die allemaal een mooi plekje hebben. Het straatje naast de receptie is een soort van museum en best leuk om te bekijken. Het sanitair functioneert wij vonden de sfeer van de camping vreemd, en zijn vroeg in de ochtend weer door gereden.

We rijden naar camping bjorsbo en die heeft een flinke oprijlaan door het bos. De bordjes met de opschriften maken het leuk, en je weet dan dat je op de goede weg zit. We parkeren de camper en gaan naar de receptie. We worden hartelijk ontvangen door de eigenares, ze loopt mee en we krijgen een prima plek met nog een beetje uitzicht. Stroom er op en even de boel verkennen. Het sanitair is oud maar voldoet zoals bij veel campings in Zweden. Ook is er een mooi kookgedeelte met een compleet ingerichte keuken en eetkamertje. Je kan wandelingen maken vanaf de camping. Na een flinke regenbui gaan we weer even buiten zitten en horen steeds geritsel vanuit de bomen naast en boven ons. Na wat speurwerk zien we heel veel kleine eekhoorntjes die de beukennootjes open maken en de schillen naar beneden laten vallen. Een leuke camping en de mooiste plaatsen zijn beneden aan het water.

Zweden

Camping Grinsby

Osby Camping Zweden

Wat een heerlijke camping in Osby Zweden. Alles wat je nodig hebt is aanwezig op camping Osby Bij aankomst krijg je een plattegrond met wat nummers die nog vrij zijn. Zo kan je eerst even kijken welk plekje je leuk vindt. Wij pakken plaats nummer 56 een beetje vooraan voor het tent veldje. Schoon sanitair en vlakbij maar wel met een code sleutel. Alles om de camper te lozen is ook aanwezig, Vuil water en toilet en schoon water vullen. We gaan lopen naar de ica in Osby dat duurt een minuut of 20. Leuk om even verder door Osby te lopen en weer terug langs het water. Er is ook een soort van sport route nabij de camping door een bos. Om te zwemmen kan je via de steiger het water in dan is het direct wat dieper. De omgeving is erg mooi en wij komen zeker terug op camping Osby

Door ck13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *