De terug weg via Denemarken

Vanaf de mooie camping in Osby Zweden gaan we weer richting Denemarken. We willen al een poosje het eiland Møn in Denemarken bezoeken. Een toeristische plaats vanwege de krijtrotsen die daar te zien zijn. Je moet wel een stukje rijden omdat het eiland ver vanaf de doorgaande rijksweg is. Eenmaal over de mooie brug gaan we op zoek naar een slaapplaats. We willen natuurlijk wel zo dicht mogelijk bij de krijtrotsen komen en pakken als eerste de camping Pomlerenden. Na een korte route komen we in de buurt van deze camping. Het pad er naar toe is smal en erg hobbelig en niet geschikt voor grote campers. Er is geen stroom en het toilet is een hokje met een gat. Het is meer een tenten plaats zonder voorzieningen wij rijden ff verder. We komen aan bij camping camp Møns klint. Een flinke camping met mooie plaatsen zeer goede sanitaire voorzieningen en een zwembad. Een prettige aankomst en we mogen zelf een plekje uitzoeken. Na even rond te kijken plaatsen we de camper naast het zwembad en het sanitair gebouw. Alles bij de hand voor een aantal dagen. De prijs van deze camping is de duurste van de gehele vakantie maar het zwembad en de rest zit in de prijs.

Afbeeldingen krijtrotsen Denemarken

Rondje scandinavie deel 4

De krijtrotsen in Denemarken

De volgende dag lopen we vanaf de camping richting de krijtrotsen. Het is ongeveer een 20 minuten lopen, maar de wandelroute is erg mooi door de bossen. Er zijn verschillende punten waar je een trap vind om naar beneden te lopen. Na wat zoeken en een paar mooie uitzicht punten, vinden we de trap naar beneden. Eenmaal beneden is er een smal strand van merendeel stenen. Wij volgen het strand richting de volgende trap en willen daar weer naar boven lopen. Halverwege stoppen we eten wat en gaan we zwemmen in de heerlijke zee. De krijtrotsen zijn erg hoog op sommige plaatsen en de wandeling is zeker de moeite waard. De trap weer omhoog daar kan je je in vergissen, het kost veel energie en er komt geen einde aan. Eenmaal weer boven lopen we het stuk weer terug door de bossen naar de camping. Tijd voor een drankje en nog even naar het zwembad dat naast de camper is.

Op naar de laatste camping.

Na een paar dagen bij de krijtrotsen gaan we weer verder richting huis. We rijden als laatste overnachting richting de grens met Duitsland. Zodat we de laatste dag een groot stuk rijden in 1 keer naar huis. We komen terecht op camping Firstcamp aan de kust. Een leuke camping waar we een plekje kregen aan de buitenkant, maar dat vonden we niks. De plek was tussen een aantal caravans en tenten vol met afzettingen van honden. De rest van de camping was zo goed als leeg dus zoeken we een ander plekje uit en geven het door bij de receptie. We gaan direct richting de zee die je vanaf de camping kan bereiken via een binnendoor pad. Binnen de 6 minuten staan we aan de kustlijn en zoeken een plekje om te zwemmen. Het is er ook weer niet druk en er is plaats zat. Wat eten en drinken en weer terug naar de camper voor de laatste nacht van de vakantie. In de ochtend vertrekken we vroeg rond 7.30 en de reis naar huis gaat ook weer prima. 2 x een Stau van een aantal minuten en we zijn circa 2.30 weer thuis na een vakantie reis van 18 dagen.

Door ck13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *