Zanderdennen

Op naar de zanderdennen omgeving van Kootwijk

Zanderdennen? Weer een mooie plek om te kamperen met de camper. Midden in de bossen op een plek van Logerenbijdeboswachter. van te voren gereserveerd maar er was nog ruim voldoende plaats. We gaan staan op plekje nummer 23 zodat we nog wat beweging zien op de camping. Sanitair wat verouderd maar voor ons prima. Direct vanaf de camping kan je rechts of linksom een rondje wandelen door de schitterende omgeving. Schuin achter de camping beginnen de zandvlaktes. Het Kootwijker zand nodigt zeker uit om te gaan ontdekken, de enorme vlakte is heerlijk om te wandelen. Je kan naar de uitkijktoren wandelen of wat verder naar het oude radio Kootwijk gebouw.

ZanderdennenEnkele afbeeldingen van de camping en de omgeving.

Zanderdennen KootwijkZanderdennen

De volgende ochtend

De tweede dag na een heerlijke nachtrust (van circa 12 uur slapen) starten we de wandeltocht naar het Radio Kootwijk gebouw. Na ongeveer een 1.5 uur komen we bij het gebouw aan en nemen even pauze. We lopen nog iets verder om het gebouw heen en lopen weer terug maar dan door het bos en langs de bosrand. Circa 13 km lopen we totaal en bij terugkomst hebben we wel een wijntje en wat te eten verdient.

Voor 12 uur moet je altijd vertrekken bij de boswachter ( weer vertrekken is altijd vervelend). Na wat eten en drinken besluiten we om iets verder te parkeren en nog een wandeling te maken. We kiezen voor de wandeling van 3km genaamd boveneinde. We starten vanaf de parkeerplaats net naast de A1 en volgen de wandelroute. Na meer als een uur want wij maken er meestal wel weer een langere route van komen we weer terug. Wat drinken en eten wat en gaan weer richting huis. Een top weekend midden in de natuur met in de nacht veel regen en overdag zon en af en toe een buitje.Door ck13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *