Camping Drenthe de Kijl

Logeren bij de Boswachter in Drenthe

Vanaf de Pomp in Friesland vertrekken we naar Drenthe. We kiezen wederom voor een plek van Staatsbosbeheer logeren bij de boswachter. We doen er circa 2 uur over van Kollumerpomp naar De Kiel nabij Schoonoord. Als we er bijna zijn slaan we zoals de tomtom aangeeft direct af. We belanden op een glibberig bospad wat we een stukje proberen. Na een recht stuk van een paar honderd meter moeten we de bocht om. Maar dat is 1 grote modderpoel en we draaien de camper om. we gaan terug naar de doorgaande weg en pakken een afslag verder. Dat ziet er beter uit maar na een stukje wordt het ook lekker glad. We rijden toch door en glijden lekker door het bos naar de camping. Bij de camping zien we al een tractor staan die zal wel vaker iemand moeten los trekken. We hebben gereserveerd en hebben ook de eerste plaats no 13 gekozen. Direct na de slagboom een super leuk plekje met voldoende ruimte. Eerst even aanmelden via het informatie paneel in het midden van de camping. Het regent al een paar dagen dus de camping is een natte modderpoel.

De kijl in Drenthe midden in de natuur.

Bijzondere camping gasthoutRuime plaats no 13SleenerzandDroog onder de ParasolKacheltje aanWandeling SleenerzandOmgeving campingCamping de kijl DrentheBos bij de Kijl

Camping en omgeving in Drenthe.

Na de camper aan te sluiten op de stroom even een rondje over deze bijzondere plek in het bos. Sanitair is er ruim voldoende douches zijn prima. Ontmoeting plaats en de vuur hut zijn afgesloten. Wasmachine en droger zijn aanwezig en een chemisch toilet losplaats. Wat opvalt is dat bijna alle plekjes veel privacy hebben en veel ruimte. Je kan dan ook vanaf alle kanten de natuur direct in. Wij zijn hier maar kort en maken een eerste wandelingetje. Met de hond is het hier ideaal direct sta je in de bossen en maak je de mooiste wandelingen. Wij maken een aantal keren een wandeling links de camping af en het eerste pad rechts en daarna weer rechts. De dag daarna gaan we richting het natuur gebied het Sleenerzand. Alwaar de schapen grazen en de vele vogel soorten van zich laten horen de hond moet daar wel vast. Wij vonden dit een mooie plek en gaan hier zeker een keer terug komen. In de buurt zijn genoeg dingen te doen. Het kleine open lucht museum Ellert en Brammert in Schoonoord vlakbij. Of in Orvelte waar van alles te doen is bijvoorbeeld het Zoobizar.

Door ck13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *