camper bouwen

Zelf een camper bouwen?

Als je plannen hebt om zelf een bestelbus te kopen en daarna om te bouwen naar camper. Dan hebben we hier wat handige tips en informatie. Wij hebben een Renault master lengte 3 en hoogte 2 omgebouwd van bestelbus naar camper. Het avontuur begint met het aanschaffen van de juiste bestelbus. Dat ligt een beetje aan het budget dat er beschikbaar is. Vanaf een 5000 euro koop je al een aardige bus. De kosten van het inrichten kan heel erg variëren. Wij hebben een dwars bed geplaatst, een keukenblok met koelkast fornuis en een spoelbak met kraan. Een zijwaartse bank van 180 die ook nog als bed gebruikt kan worden of als zitje voor twee. Als laatste een kleine kast voor de boodschappen. Verder een porta potti die we onder de zijwaartse bank plaatsen.

En weer verder met het bouwen van en camper.

Het plafond hebben we schrootjes gratis opgehaald bij iemand. Daarna opmaat gemaakt en drie spotjes er in. De vloer een stukje zeil dat weer bij een collega over was van een klus. De bus is geïsoleerd met glaswol die we op een bouwput gratis mochten weghalen. De elektriciteit hebben we eenvoudig gehouden met een huisaccu een buitenaansluiting en een omvormer en zonnepaneel. De ramen dakluik en aansluit gat voor de buiten stroom zijn er door een bedrijf ingezaagd voor een prima prijsje.

Een zelf bouw camper is nooit klaar....

Er is altijd plaats voor een verbetering in een zelfbouw camper. Zo hebben wij er later pas een zonnepaneel op aangesloten. We hebben er wel van te voren rekening mee gehouden. En eerst konden we een tafeltje met zitje maken van het grote bed achterin. Maar dat hebben we veranderd naar het bed aan de zijkant.We hebben zeker nog wensen in de Bus camper. In de toekomst wil ik er 2 of 1 draai stoel in maken. En meer zonnepanelen er op zodat we langer vrij kunnen staan. Een elektrisch trappetje zou fijn zijn onder de camper.