Start bouwen van de camper

Na het strippen van de bestelbus beginnen we met het bouwen van de indeling. De oude vloer wordt terug geplaatst met daar onder de isolatie. We kiezen er voor om de ribbels van de vloer op te vullen met stroken van 1 cm isolatie. En daar over heen een thermo isolatie die op een rol te koop is en dun is. Daardoor komt de vloer bijna niet omhoog. We zijn niet van plan om te gaan kamperen als het extreem koud is vandaar de minimale isolatie voor de vloer. De vloer er weer op en bevestigt met dezelfde schroeven dat bespaart weer wat kosten.

De indeling van de camper.

Na het herplaatsen van de vloer gaan we aan de slag met het houten frame aan de achterkant. In eerste instantie beginnen we op de hoogte van 50 cm net onder de scharnieren van de achterdeuren. Maar al snel zien we dat dit niet gaat werken. De hoogte van het frame voor het achterste bed zal boven de deur scharnieren gemonteerd moeten worden. de houten balken boren we vast aan de carrosserie van de camper. Met m10 bouten op verschillende plaatsen in de wand en de vloer. We plaatsen de dwars balken in de zijwand achter de stalen balken van de bus zelf. Zo vang je de remkracht op en blijft je bed waar het hoort bij het remmen. Als afmeting hebben we nu circa 180x140 als bed als het tafeltje naar beneden geplaatst wordt.

Het keuken blok van de camper

Na het bouwen van de achterkant van de camper gaan we door met het keukenblok. We kiezen er voor om het keukenblok half voor de zijdeur te plaatsen. Met koken kan je dan de zijdeur open houden bij mooi weer. Het keukenblok bestaat uit een 2 pits kookstel, een spoelbak en een koelkastje op 12v 220v en gas. Ook zijn in het keukenblok de vuil en schoon water jerrycans geplaatst en de gasfles. We maken 1 laatje met geleiders voor het bestek en houden 1 kastje over voor de pannen. De afmeting is nu 150 cm x 55 cm en 85 cm hoog. Het hout is behandeld met een op kleur gemaakte blanke lak.

De zijbank in de camper

Na het keukenblok gaan we door met de zijbank achter de bestuurdersplaats. We maken een bank van 180 cm lang die kan uitschuiven tot 110. Dan kan dit ook als extra slaapplaats gebruikt worden. We plaatsen het houten frame direct vast aan de vloer en de wanden met de m10 bouten door en door. Zo ontstaat er een stevige constructie. De ruimte die dan overblijft tussen de zijbank en het achterste bed. Die gebruiken we om wat extra kastruimte te creƫren. Onder de zijbank van de camper direct achter de bestuurder plaatsen we de accu en de andere elektrische apparatuur. De rest onder het bed is opbergruimte.

Plafond en bovenkasten van de camper.

Na het meeste werk aan de beneden afdeling van de camper gaan we verder omhoog. We beginnen met een houten frame te bevestigen aan de carrosserie van de camper. Dit doen we met zelf tappers die we een klein beetje voor moeten boren. Daarna maken we de dwars liggers er bovenop vast. We bepalen de afmeting van de boven kasten en plaatsen de schrootjes op het frame. Daarna maken we de boven kastjes af en werken we het plafond af. Voor de verlichting in het plafond gebruiken we 3x een led spotje.